onsdag den 27. januar 2016

Bobiri Forest Reserve 5/1 - 7/1-2016

Vi ankom til Bobiri Forest Reserve om eftermiddagen 5/1, hvor vi indkvarterede os på Bobiri Butterfly Sanctuary, som er beliggende i selve reservatet. Her er det billigt at bo, maden er god og så er beliggenheden ret idyllisk. Du behøver blot stikke hovedet ud af døren for at se mange fugle og flot natur. Lokaliteten er et af de bedste steder for African Piculet i Ghana, selvom arten heller ikke her er nem. Ved mit sidste besøg i marts 2015, var jeg heldig at se en flok på tre, men denne gang udeblev arten.
Reservatet ligger 30 km syd for Kumasi og dækker over et areal på 55 kvadratkilometer, bestående udelukkende af regnskov. Stedet er desuden kendt for dets mange sommerfugle (400+ arter), som der er flest af i regntiden.
Bobiri Butterfly Sanctuary

Velvet-mantled Drongo 

Little Grey Greenbul
Golden Greenbul
African Grey Parrot. En nyligt publiceret artikel angiver, at den ghanesiske bestand er faldet med 90-99% på to årtier, hvorfor man frygter at arten står til at uddø i landet. Læs hele artiklen her.
Green Crombec
Red-headed Malimbe, male.
Slender-billed Greenbul
Buff-throated Sunbird, adult male.
Magpie Mannikin
Rufous-crowned Eremomela
Olive Sunbird
Olive-bellied Sunbird, adult male.
Collared Sunbird, adult male.

Ved reservatets grænse, nær byen Kubease, er meget af landskabet opdyrket og mere tørt end i reservatet. Derfor var det lidt besynderligt, at se en Grey-headed Nigrita fouragere side om side med to Little Bee-eaters i nogle høje, tørre græsser. Førstnævnte art ses (og høres ofte kun) normalt i regnskov.
Grey-headed Nigrita
Skovpiber
Little Bee-eaterAOWN

Ingen kommentarer:

Send en kommentar