søndag den 31. januar 2016

Mole National Park, dag 1 - 8/1-2016

Mole NP dækker over et areal på 4840 kvadratkilometer og er således over 1/4 større en Fyn. Ikke overraskende er parken Ghanas største af slagsen. Parken tilbyder flere typer indlogering, i forskellige prisniveauer.
Foruden 350 fuglearter, er der mulighed for at se flere arter antiloper og aber, samt elefanter, bøfler, vortesvin og krokodiller. Der har tidligere været en del løver i parken, men der er sandsynligvis ikke længere mange tilbage. Ifølge vores guide, lykkedes det to grupper turister at se løver i 2015. I parken findes også leoparder, hyæner og flodheste, som dog sjældent ses.
Vi ankom til parken midt på dagen. Da vi havde fået os indlogeret og da den værste middagsvarme var ovre, begav vi os ud på en 3-timers bil-safari, som ikke skuffede.
Grey-headed Kingfisher. Ret almindelig i parken, især omkring de større vandhuller, hvor de yngler i huller gravet i bredden.
Rufous-crowned Roller
Swallow-tailed Bee-eater. Eneste eksemplar vi så.

Stone Partridge. Almindelig i parken.
Lavender Waxbill. Vi så flere flokke.
Saddle-billed Stork, female. Eneste eksemplar vi så og endda ret tilfældigt. Besøger man nationalparken i tørken, skulle arten dog være relativt nem at få, hvis man opsøger nogle bestemte vandhuller.
Bateleur, adult. 10-15 fugle sås på to hele dage i parken.
Juvenil Bateleur i reden.
Double-spurred Francolin. Almindelig i parken.
Red-throated Bee-eater på yngleplads. Arten er meget almindelig i hele parken.

Western Banded Snake Eagle, male. Det eneste eksemplar vi så.
Green Monkey
AOWN

Ingen kommentarer:

Send en kommentar