søndag den 7. februar 2016

Mole National Park, dag 3 - 10/1-2016

Vi var nået til vores sidste dag i Mole. Planen var at køre mod Tamele omkring middag, hvorfor der var god tid til endnu en omgang fuglekig om morgenen. Sammen med David og vores guide kørte jeg langs med grænsen til nationalparken, ud til et sted hvor der er god mulighed for Square-tailed Drongo. Ved ankomst steg jeg ud af bilen og scannede fjerne buske og træer, og bum, så sad der sgu en fin drongo, uden kløftet hale. Meget nemmere kunne det næppe have været, selvom den sås på nogen afstand.
Vi gik nu hen til en sø, hvor der i buskene omkring var mange Scarlet-chested Sunbirds. Pudsigt nok var det udelukkende adulte hanner. Jeg så ikke en eneste hun eller ungfugl, ud af de ca. 30 fugle jeg talte. 
Scarlet-chested Sunbird, adult male.

Malachite Kingfisher
African Moustached Warbler
Rufous Cisticola

Morgenens absolutte overraskelse var en flok på 9 Red-headed Lovebirds, som fouragerede i nogle lave buske langs søens bred. Fuglene var ikke sky og kunne derfor nydes på relativt klods hold, inden de efter en halv time lettede en efter en og fløj videre.
Red-headed Lovebird

Spottesanger. Arten er i vintermånederne  - lig løvsanger - ret almindelig i det nordlige Ghana. De fleste fugle opdages på kaldet og enkelte på sangen. Denne fugl var meget sangaktiv i den tid vi var ved søen.
Senegal Parrot
Wire-tailed Swallow
Senegal Coucal
African Pygmy Kingfisher
Yellow-fronted Canary
Senegal Eremomela

Tilbage på hotellet gik de sidste par timer med at nyde udsigten og de mange gribbe samt gøglerørne, fra vores terrasse.
Udsigten fra hotellets swimmingpool.


 Et område af parken som for nyligt var blevet "brændt af".

Zaina Lodge set fra vandhullet, hvor op til 8 elefanter hver dag badede og drak.

Skov-/savannebrande er et ret almindeligt syn i det nordlige Ghana, under tørkeperioden.

White-backed Vulture, adult.
White-backed Vulture, juvenile.

Bateleur


Palm Nut Vulture
White-headed Vulture
Cinnamon-breasted Rock Bunting, male.
AOWN

Ingen kommentarer:

Send en kommentar