søndag den 17. januar 2016

Kakum National Park 3/1-2016

Indgangen til Kakum NP ligger cirka 30 kilometer nord for Cape Coast. Parken består af tæt regnskov og dækker over et område på 375 kvadratkilometer. Hovedattraktionen er en "canopy-walkway" midt i regnskoven, som består af 330 meter hængebro med flere platforme, hvorfor man har god udsigt over nationalparken, da man står 40-50 meter over jorden.
Foto af Heidi Frederiksen 
Foto af Heidi Frederiksen
Foto af Heidi Frederiksen
Attraktionen er et must for birdere - hvis altså ikke man lider af højdeskræk - da en lang række attraktive regnskovsarter, kan ses her fra. Det er vigtigt at man er på plads på den første platform fra solopgang, inden turisterne overtager lydbilledet og aktiviteten hos fuglene falder.
Vi brugte en enkelt morgen + formiddag på stedet og fik set en håndfuld fine arter, selvom aktivitetsniveauet i skoven denne morgen, var ret lavt. Videoen herunder er optaget af Heidi. I baggrunden høres bl.a. Yellow-throated Tinkerbird.

Fra walkway'en er det blandt andet muligt at se en række regnskovs-hornbills. Foruden den meget almindelige African Pied Hornbill var vi var heldige med to arter, henholdvis Black Dwarf Hornbill og Black-casqued Hornbill.
Andre godter var blandt andet Ussher's Flycatcher, Chestnut-capped Flycatcher, Hairy-breasted Barbet, Tambourine Dove, Sharpe's Apalis, 3 arter greenbuls og 3 skovsangere.
Ussher's Flycatcher
Hairy-breasted Barbet
Chestnut-capped Flycatcher
Green Hylia
Olive-bellied Sunbird

Black Dwarf Hornbill
Egern sp.
Om eftermiddagen gik jeg en kort tur omkring hotellet, hvor det lykkedes mig at finde en Chestnut-breasted Negrofinch og en flok Piping Hornbills.
Chestnut-breasted Negrofinch, Hans Cottage Botel, Cape Coast.
Ny art for mig og den eneste vi så på hele vores tur. 
Piping Hornbill 


AOWN

Ingen kommentarer:

Send en kommentar